henkans.reismee.nl

Woensdag 27 juni. Rognan - Stjördal (omgeving Trondheim)

Vandaag hadden we een hele lange dag voor de boeg, omdat we ca. 650 km moesten rijden. Onze eerste stop was een waterval in Störjod. We moesten wel door het struikgewas om bij de waterval te komen. Gelukkig was het droog en niet koud.

Via de Salt-hoogvlakte bereikten we de noordpoolcirkel weer. Hier is het niet zo commercieel aangelegd als in Rovaniemi. Ik vond het hier mooier. Nu lag er alleen hoog op de bergen nog wat sneeuw, maar vorig jaar deze tijd moest William door een wal van 4 meter sneeuw rijden. Het was er wel koud, 7 graden. Omdat het ook nog zo hard waaide voelde het aan als 4 graden.

Naast de rotonde in Mo i Rana was nog een mooie waterval.

In Mosjoen hadden we weer een pauze. We hebben eerst wat rondgelopen en uiteindelijk samen met Hans en Hetty van Manen uit Veenendaal lekker geluncht buiten op een terrasje aan het water. Het was heerlijk, maar vraag niet hoe duur het was. Noorwegen is echt héél duur.

Aan het eind van de middag was iedereen blij dat Duitsland op het WK voetbal uitgeschakeld werd. Er werd luid gezongen in de bus "Schade, schade, alles ist vobei, alles ist vorbei, alles ist vobei".

Iets voor 20.00 uur kwamen bij het Quality Airport Hotel Vaernes in Stjördal aan. In tegenstelling tot de meeste dagen gingen we gelijk dineren en daarna ging iedereen moe naar ieders kamer.

Reacties

Reacties

Karin

Echt, gingen jullie heel hard zingen in de bus???

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!